Preloader
 
5kolovoz 2020

25 GODINA U OČIMA OLUJE

„ Ja domovinu imam; tek u srcu je nosim, i brda joj i dol… O, gledajte ju divnu vi zvijezde udivljene, to moj je, moj je dom!“ (S.S.Kranjčević)

Znamo da je operacija Oluja (4.8.-7.8.1995.) velika vojno redarstvena operacija u kojoj je hrvatska vojska oslobodila okupirana područja Republike Hrvatske. U operaciju je bilo uključeno gotovo 200 tisuća hrvatskih vojnika koji su omogućili ostvarenje hrvatske samostalnosti, neovisnosti i slobode.

Oluja je uz Bljesak ključna operacija koja je dovela do kraja Domovinskoga rata. U Republici Hrvatskoj se svake godine 5. kolovoza slavi Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica vojno redarstvene operacije Oluja.

Obzirom da stranka ANU među svojim članovima ima i brojne umirovljene hrvatske branitelje, čast nam je sudjelovati u sjećanju prigodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Ispred kapelice Kraljice mira na Krunskoj utvrdi na lijevoj obali Drave, u ime grada Osijeka vijenac je položio zamjenik gradonačelnika Boris Pilližota, a ispred odbora branitelja Ivica Glavaš koji je ujedno i zamjenik predsjednika ANU-a.
Nakon polaganja vijenaca, svetu misu za Domovinu predvodio je vojni kapelan vlč. Josip Kešinović.

 

BY Admin_star 0 Read More

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *