Preloader
 
25travanj 2021

Predstavljeni kandidati osječke koalicije ANU, HSU, BUZ i HDZ

Danas su predstavljeni kandidati za gradonačelnika Osijeka i župana Osječko-baranjske Županije koalicije ANU, HSU, BUZ i HDZ na simboličnoj lokaciji u Drinskoj ulici u Osijeku gdje bi se trebao izgraditi novi paviljon Doma za stare i nemoćne a što predstavlja zajednički cilj ove koalicije.

Stranke koje zastupaju prvenstveno umirovljeničke interese postigle su dogovor oko zajedničke podrške HDZ-u na predstoječim lokalnim izborima sa zajedničkim programom oko kojeg je postignut dogovor.

Osnovne smjernice programa su dobro poznate našim članovima i simpatizerima jer ih zastupamo već godinama ali s novim partnerom HDZ-om realizacija je vjerojatnija nego do sada.

Proširenje kapaciteta u Domu za stare i nemoćne je imperativ ali nisu manje važni ni otvaranje hospicija i centra za palijativnu skrb.

Kandidat za župana Osječko-baranjske Županije je Ivan Anušić koji se dokazao kao aktualni župan i osoba sa sluhom za socijalne probleme a kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Radić koji je iako vrlo mlad već u karijeri postigao i zastupnički mandat u Hrvatskom Saboru ali važnije pun je energije i vizija za razvoj Osijeka.

Također, obojica imaju podršku premijera Andreja Plenkovića s kojim zajedno obećavaju razvoj Osijeka kakav i zaslužuje.

Osijek će time dobiti “povoljan vjetar” vertikale vlasti država-županija-grad koje vodi ista stranka što će olakšati dotok investicija i provedbe državnih programa.

Zbog toga će izostati politički i interesni sukobi tipični za situacije kada suprotstavljene stranke na različitim razinama vlasti sabotiraju jedni druge ili u najmanju ruku imaju lošu komunikaciju.

U Dnevniku Osječke televizije možete pogledati opširniji prilog o predstavljanju koalicije i zajedničkih kandidata za gradonačelnika i župana.

BY Admin_star 0 Read More

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *