Preloader
 
20lipanj 2020

Dogovor o suradnji ANU i umirovljeničkih udruga

Potreba učinkovitijeg i bržeg rješavanja pitanja važnih za bolji život umirovljeničke populacije i socijalno ugroženih osoba danas je na inicijativu stranke Aktivni nezavisni umirovljenici konkretizirana kroz potpis zajedničkog dokumenta te stranke i pet udruga koje se kroz svoje djelovanje zalažu za rješavanje istih ili sličnih problema. Dogovor o međusobnoj suradnji u ostvarivanju zajedničkih interesa umirovljenika i socijalno ugroženih osoba potpisali su Aktivni nezavisni umirovljenici, udruga Umirovljenici zajedno Osijek, udruga umirovljenika HPT-a, udruga Lijepa starost, Udruga umirovljenika GPP-a i klub željezničkih umirovljenika Čvor Osijek.

Ova inicijativa realizirana je nakon zajedničkog promišljanja i razmatranja najvažnijih tema te međusobnim usklađivanjem prioriteta njihovog rješavanja. Iako je inicijator potpisivanja ovog Dogovora stranka Aktivni nezavisni umirovljenici, ne radi se o političkom udruživanju s ciljem izlaska na predstojeće parlamentarne izbore, nego stvaranje sinergijskog učinka bitnog za nametanje rješavanja tema bitnih za populaciju čije interese zastupa stranka i udruge potpisnice.

Sukladno tome, potpisnici će pomno analizirati programe stranaka i koalicija kao bi vidjeli tko od njih ima najbolju programsku podlogu, htjenje i mogućnost ostvarivanja programa, odnosno u konačnici može uspješno riješiti neka od ključnih pitanja i problema umirovljenika i socijalno ugroženih osoba. Ukoliko se prepozna mogućnost realizacije, a ta stranka/koalicija bude zainteresirana za potporu, potpisnici Dogovora u tom će slučaju i javno obrazložiti svoje razloge za potporu njihovim programima, te pozvati svoje članove, odnosno umirovljenike i socijalno ugrožene osobe da glasaju za njihovu listu na izborima.

BY Admin_star 0 Read More