Preloader
 
1listopad 2021

Svečanost u Domu za starije i nemoćne Osijek

Prigodom Međunarodnog dana starijih osoba organiziran je zabavni program i druženje u dvorištu Doma za starije i nemoćne Osijek, u Drinskoj ulici, u kojem su smještena 353 korisnika. Proslavi su  se pridružili i naš predsjednik Drago Šerić u svojstvu potpredsjednika Gradskoga vijeća te zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin i zamjenik župana Mato Lukić.

Na inicijativu Drage Šerića Grad Osijek je nabavio i poklonio Domu sobni bicikl kako bi umirovljenici u Domu i u zimskim danima mogli imati što više aktivnosti.

Dragan Vulin je naglasio da nas današnji dan podsjeća koliko svi zajedno, dakle 365 dana u godini, moramo brinuti i skrbiti o osobama treće životne dobi i osigurati im što kvalitetniji i dostojanstveniji život. Također je napomenuo kako će Grad u suradnji s Osječko-baranjskom županijom koja je osnivač Doma, krenuti u realizaciju projekta osiguranja dodatnih kapaciteta za umirovljenike. „Preduga je lista čekanja. Tražit ćemo najbolji model s ciljem nadogradnje i proširenja kapaciteta javnih domova, ali i razviti suradnju s privatnim domovima koji pružaju ovakvu vrstu usluge“, rekao je Vulin.

Zamjenik župana Mato Lukić naglasio je da je Osječko-baranjska županija u zadnje tri godine uložila 27 milijuna kuna u razne investicije i održavanje ove ustanove. Također je istaknuo svjesnost da su trenutni kapaciteti Doma nedostatni u odnosu na potrebe te da će se ići u smjeru proširenja Doma.

Ravnatelj Doma Vjekoslav Ćurić je podsjetio na ulaganja u Dom. „U posljednjih nekoliko godina imali smo brojne investicije. Zajedno sa Županijom povukli smo 12 milijuna kuna za energetsku obnovu“, rekao je Ćurić. Uz to, Ćurić se osobito osvrnuo na epidemiološke mjere. „S ponosom mogu reći da je cijepljeno 93 posto korisnika i preko 65 posto djelatnika, tako da smo podignuli razinu sigurnosti”, ističe Ćurić.

BY Admin_star 0 Read More

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *