Predstavljen Vodič za umirovljenike


Ovogodišnji Vodič za umirovljenike predstavio je danas Predsjednik naše stranke Drago Šerić u svojstvu potpredsjednika Gradskog vijeća, zajedno sa pročelnikom Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić te pomoćnicom pročelnika Romanom Kovačević.

Želja je Gradske uprave pružiti umirovljenicima važne informacije kako bi u svakom trenutku mogli aktivno živjeti, brinuti o zdravlju, rekreirati se i sudjelovati u kulturnim, umjetničkim i obrazovnim aktivnosti koje su im namijenjene. Prema riječima prvog potpredsjednika Gradskog vijeća Drage Šerića, ovaj je vodič koncepcijski i sadržajno različit u odnosu na prošlogodišnji.
-Želim prije svega, uime gradonačelnika Ivana Vrkića i svoje osobno ime, zahvaliti dobrim ljudima koji su radili na Vodiču kojeg, ovako koncipiranog i sadržajnog, sigurno nema ni jedna lokalna uprava i samouprava u Hrvatskoj. Ovaj je Vodič namijenjen osobama treće životne dobi, a sadržajno pokriva područja koja su važna za njihov život. Vodič obrađuje teme najčešćih bolesti koje pogađaju starije, udruge i društva koja se nastavljaju na problem bolesti, pomoć u kući, pravilnu prehranu, tjelovježbe, kulturu i na kraju dajemo savjete kako imati zdravo i aktivno starenje. Posebno želim naglasiti da su eminentni osječki liječnici specijalisti dali veliki doprinos u obradi tema vezanih uz najčešće bolesti koje se pojavljuju kod osoba treće životne dobi odnosno prevenciju i liječenje. – rekao je Drago Šerić.

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *