Tribina o EU izborima


Naša stranka organizirala je još jednu uspješnu tribinu, ovog puta na temu predstojećih izbora za EU parlament.

 

Obzirom da ANU nema svojih kandidatkinja/kandidata na ovim izborima, želja je bila da se našim članovima i simpatizerima pomogne u izboru kandidata drugih stranaka ili koalicija, a kojima je pružena prilika da se predstave i odgovore na pitanja naših članova.

Tribini su se odazvali kandidati Biljana Borzan (SDP), Stjepan Čuraj (HNS), Damir Jurić (Amsterdamska koalicija) i Davor Brmež (Pametno) a ispričao se Stjepan Ribić (HDZ).

Njihov domaćin i moderator rasprave bio je naš predsjednik Drago Šerić.

 

Tijekom dva sata tribine naši članovi i gosti mogli su čuti pojedinačno predstavljanje kandidata i njihovih programa kao i sudjelovati u raspravi s pitanjima.

Svi su kandidati pokazali veliko poznavanje problematike umirovljeničke populacije, ali sagledano iz različitih kuteva.

 

Tako smo mogli čuti rješenja kako ih vidi poznati osječanin Davor Brmež, politički laik ali uspješan gospodarstvenik i veliki lokal patriot koji se sa problemima treće dobi susreće kroz probleme svojih roditelja i poznanika.

 

Uspješni profesionalni političari Biljana Borzan na Europskoj razini i Stjepan Čuraj na nacionalnoj, sagledavaju iste probleme ali različita rješenja donose analizirajući njima dostupne informacije i statistike, političke procese i zakone.

Biljana je već osvjetlala obraze prvenstveno osječanima ali i svim građanima Hrvatske svojim dosadašnjim djelovanjem u europskom parlamentu ali i Stjepan svojom titlom najaktivnijeg zastupnika u Saboru.

 

Bard osječke političke scene, politolog i bivši saborski zastupnik Damir Jurić, sagledava umirovljeničke probleme na sveobuhvatnoj, dubokoj filozofskoj i politički iskusnoj razini, samo na prvi dojam apstraktnoj ali nudi vrlo konkretna i radikalna rješenja.

 

Svi kandidati ostavili su dojam da iskreno žele pomoći građanima da žive bolje i da znaju kako to postići političkim sredstvima.

Adresiraju ispravno probleme, uvjerljivo argumentiraju svoja rješenja, prezentacijom bude emocije i ostavljaju snažne dojmove.

Osječki umirovljenici imaju težak izbor pred sobom…

 

Jedinstvena ocjena svih prisutnih jeste da je tribina ostvarila svoj cilj i bila izuzetno zanimljiva te da je koncept u kojem različiti kandidati odgovaraju na ista pitanja i sučeljavaju svoja mišljenja i programe – odličan!

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *